De Nationale Opera kiest voor Novel

Het recent gelanceerde bureau Novel Creative Consultancy gaat na het winnen van een pitch aan de slag voor De Nationale Opera. Novel ondersteunt De Nationale Opera bij de communicatiecampagne rondom het nieuwe operafestival Opera Forward dat plaatsvindt van 15 t/m 25 maart 2016. Met het festival, een initiatief van artistiek directeur Pierre Audi, viert De Nationale Opera haar 50-jarig bestaan en blikt het vooruit op de toekomst van opera. Daarom richt het zich ook nadrukkelijk op nieuwe en jonge bezoekers. 'Wij zijn zeer vereerd dat ons bureau voor De Nationale Opera, een van de belangrijkste operahuizen van de wereld, mag gaan werken. Met Opera Forward verkennen we de toekomst van de wondere wereld die opera is, samen met een nieuwe generatie,' zegt partner Chris Julien van Novel Creative Consultancy.Publieksfestival met twee wereldpremières

'Opera Forward wordt een jaarlijks terugkerend festival over de toekomst van de kunstvorm opera. De eerste editie zal behalve vier opera's, waaronder twee wereldpremières, ook een groot participatieproject, lezingen, debatten en exposities bevatten. We hebben ervoor gekozen om met Novel Creative Consultancy samen te werken, omdat dit bureau de kernwaarden van Opera Forward heeft weten te stellen in een eigentijdse en aantrekkelijke communicatiestrategie', aldus hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop Sandra Eikelenboom namens De Nationale Opera. Novel gaat voor de Opera Forward-campagne samenwerken met ontwerpbureau Lesley Moore en fotografenduo Petrovsky & Ramone, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de huisstijl van Nationale Opera & Ballet.


Bureau voor maatschappelijke meerwaarde

Novel ontwikkelt ideeën voor morgen. Als creative consultancy werkt Novel met organisaties die werkelijke waarde toevoegen aan de samenleving – de organisaties die de toekomst vormgeven. Naast het ontwikkelen van creatieve concepten is Novel gespecialiseerd in strategisch advies rondom merk en organisatie en in PR-, campagne- en communicatietrajecten. Novel werkt voor opdrachtgevers als de Stadsschouwburg Amsterdam, De Nationale Opera, Oedipus Brewing, ArtDeli en het Materiaalfonds.