Kunstbende met jonge cultuurmakers naar Lowlands

Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent, bundelt de komende vier jaar haar krachten met de Rabobank. Gezamenlijke missie: jongeren van 13 t/m 18 jaar helpen bij de ontwikkeling van hun creatieve talent. Hierdoor wordt Nederland verrijkt met een nieuwe generatie cultuurmakers. Een nieuwe Kunstbende-area op Lowlands 2017 vormt het hoogtepunt van deze samenwerking.


Kickstarter voor creatieve carrière


Onze nieuwe klant Kunstbende is een netwerkorganisatie die sinds 1991 jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en etaleert. Kunstbende wordt ondersteund door de Rabobank, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Fonds voor Cultuurparticipatie. Bekende oud-deelnemers zijn Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Martin Garrix, Abdelkader Benali en Sanne Vogel.


‘Samen met Kunstbende willen we alle jongeren in Nederland stimuleren om hun talent te ontwikkelen op het gebied van cultuur. Talent verdient een podium, daarom maken wij het mogelijk dat Kunstbende dit jaar met een eigen area op Lowlands staat met optredens van aanstormende cultuurmakers. Of je nou DJ wil worden of filmmaker – Kunstbende is de beste springplank,’ aldus Tom van Kuyk, sponsorstrateeg bij Rabobank. Winnaars van de landelijke wedstrijd van Kunstbende worden na hun optreden op Lowlands begeleid in een individueel talentontwikkelingstraject met een persoonlijke coach per kunstdiscipline.


Jongeren omarmen alle cultuur


‘Jongeren omarmen tegenwoordig alle vormen van cultuur. Je kunt nu schrijver zijn én muzikant of cabaretier én schilder. Daarom bieden we jongeren met de Rabobank de gelegenheid om op Lowlands al hun kunsten te laten zien. Samen investeren we in jonge talenten en begeleiden ze intensief, zodat ze zich kunnen ontwikkelen van de breedte naar de top. Van de plaatselijke dansvereniging naar Lowlands,’ zegt Marjolein Rietveld, directeur van Kunstbende.


Kunstbende organiseert een jaarlijkse wedstrijd in 8 kunstdisciplines – van dans tot theater. Duizenden jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar doen mee door heel het land. De wedstrijd is gefaseerd in workshops, selectierondes, voorrondes, masterclasses en een finale. Dankzij de samenwerking met de Rabobank breidt Kunstbende het aantal workshops per regionale Kunstbende uit. Ook start Kunstbende met speciale events voorafgaand aan de workshops. Bovendien gaan Kunstbendes in het land samenwerken met de ruim 100 lokale Rabobanken om kennis, talenten en vaardigheden uit te wisselen.


Ga voor meer informatie, inschrijving, of kaartjes voor de wedstrijd naar Kunstbende.nl.