Pan African Space Station geland in Amsterdam

Onze opdrachtgever het Prins Claus Fonds viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. In het kader hiervan verzorgt het Pan African Space Station deze week live-uitzendingen vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Van 11 t/m 15 december is deze pop-up studio een internationale hub waar interdisciplinaire kunstenaars, denkers en andere cultureel producenten bij elkaar komen voor muziek en debat.


Pan African Space Station werd in 2008 geïnitieerd door het culturele platform Chimurenga uit Kaapstad. Sinds de oprichting is PASS een platform dat de meerwaarde van wereldwijde verbondenheid laat zien. Hun werk werd in 2011 bekroond met de Prins Claus Prijs. Na eerder te zijn neergestreken in Lagos, New York en Parijs, brengen zij nu een langverwacht bezoek aan Amsterdam.


Het 5-daagse evenement biedt een rijk gevuld aanbod aan vrij te bezoeken programma’s, waaronder exposities, optredens en live-uitzendingen. Onder de deelnemers zijn o.m. Prins Claus Laureaat en architect Vo Trong Nghia, hoofdlaureaat Apichatpong Weerasethakul, DJ Orpheu The Wizard, kunstenaar Charl Landvreug, journalist Clarice Gargard, conservator N’Goné Fall en componist Neo Muyanga. Het programma is mede mogelijk gemaakt door een van onze andere opdrachtgevers het Amsterdams Fonds voor de Kunst.


Bezoek PASS t/m donderdag 15 december tussen 14.00 t/m 20.00 uur en laat je inspireren door een alternatieve verbeelding over verbinding. Houd de website van PASS in de gaten voor de laatste updates en het volledige programma.


Bekijk hier het werk dat wij doen voor het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.


Lees ook over de 6 winnaars van de Prince Claus Awards