Nieuwsbrief februari

Novel kwartiermaker co-working space Castrum PeregriniNovel is verhuisd naar het monumentale pand van Castrum Peregrini aan de Herengracht in Amsterdam. Deze voormalige onderduik en culturele stichting ontwikkelde met Novel een co-working space om van haar pand een diverse en levendige werkplek te maken. Als kwartiermaker deelt Novel deze co-working space met componist Merlijn Twaalfhoven, filmmakers Aram & Jur, advocaat Jonathan IJdis en de redactie van Hard//Hoofd.


READ MORE


Opera Forward Festival gelanceerdIn maart 2016 organiseert De Nationale Opera het Opera Forward Festival. Novel ontwikkelde de merk- en communicatiestrategie voor het project. Daarnaast voert Novel in de aanloop naar het festival de communicatiecampagne uit rondom het festival en adviseert het bureau in de festivalprogrammering. Op 9 december jl. werden tijdens een feestelijk evenement in Nationale Opera & Ballet de plannen voor dit vooruitstrevende festival gepresenteerd.


READ MORE


Nieuw merk voor MateriaalfondsNovel heeft een nieuw merk ontwikkeld voor het voormalige Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving. Voortaan staat het fonds bekend als Fonds Kwadraat. Het fonds werd in 1971 opgericht en steunt beeldend kunstenaars, ontwerpers en fotografen met rentevrije leningen voor artistieke projecten. De nieuwe naam sluit aan bij de eerder door Novel ontwikkelde merkstrategie.


READ MORE


Filmscreening voor Triodos BankIn samenwerking met Triodos Bank heeft Novel een screening georganiseerd van de film Normal Is Over in Desmet Studio's te Amsterdam. De documentaire van regisseur Renée Scheltema toont confronterende beelden van de staat van onze planeet en mogelijke oplossingen voor een betere wereld. Na afloop leidde moderator Tom Cummings een geprek met Renée Scheltema, auteur Paul Gilding en het publiek over de boodschap van deze aangrijpende film.


READ MORE


INSIDE NOVEL


Sterre van Rossem (30) en Tamar ter Steege (25) zijn sinds 1 december verbonden aan Novel als respectievelijk senior associate en associate.


Cultuurfilosoof Van Rossem werkte eerder onder meer als Head of Content van cultureel tijdschrift PUPMAG. en publiceerde in 2011 de roman Een smaak van liefde bij uitgeverij Prometheus.


Communicatiewetenschapper Ter Steege werkte eerder voor organisaties als het Amsterdam Museum en cultureel organisatiebureau Artifex.