Nieuwsbrief mei

29% nieuw publiek voor operaNovel voerde een 'collaboratieve' campagne voor Opera Forward Festival van De Nationale Opera. Wij waren verantwoordelijk voor merk- en programmastrategie, PR, influencermarketing en creative direction. Het festival was een groot succes met 18.000 bezoekers, 29% nieuw publiek en een nominatie voor beste Cross Media Case tijdens de jaarlijkse Cross Media Awards. De tweede editie van het festival staat al gepland voor 2017.


READ MORE


Winnen doe je met z'n allenNovel gaat met trots aan de slag voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Het Concertgebouw heeft ons benaderd voor de aanscherping van TRACKS, de programmareeks voor jongvolwassenen. We leveren strategisch advies aan de European League of Institutes of the Arts rondom het interdisciplaire kunstenfestival NEU NOW. En de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam heeft ons ingeschakeld voor strategisch advies rondom de eerste editie van hun evenement in januari 2018.


READ MORE


Geen gezeik, iedereen rijkNovel ontwikkelde een strategie voor communicatie, organisatie en sales in opdracht van het Amsterdamse modelabel First of August. Ook organiseerden we voor Triodos Bank twee drukbezochte screenings van de documentaire Normal is Over in Tuschinski. Daarnaast ondersteunden we LOGEX, het rekencentrum voor medisch Nederland, met PR-diensten rondom de komst van hun nieuwe CEO.


READ MORE


NOVITEITEN


OpenEmbassy. In samenwerking met het Instituut voor Publieke Waarden en ontwerpbureau Multitude werkt Novel aan de ontwikkeling van OpenEmbassy. Dit is een online platform waar statushouders 24/7 terecht kunnen met vragen over het opbouwen van hun leven in Nederland. Deze vragen worden beantwoord door Nederlanders. De bèta-versie van het platform staat per 1 mei live.


Collin Gorissen. Collin (25) is sinds april als associate verbonden aan Novel. Hiervoor werkte hij bij SSBA Salon en behaalde hij cum laude zijn Masterdiploma in Consumption, Culture & Marketing aan Royal Holloway, University of London. Bij Novel doet Collin trendonderzoek op het gebied van cultuur, millennials en consumentengedrag.


Partnernieuws. Maarten Bul was spreker tijdens de programma's Identity Matters in het Volkshotel en Bed Talks in The Student Hotel. Chris Julien is voorzitter geworden van de Amsterdamse werkgroep Kunst & Cultuur van een politieke partij. Maurice Seleky is toegetreden tot de Raad van Toezicht van De Krakeling, het belangrijkste jeugdtheater van Nederland.