Nieuwsbrief augustus

Vrijwilligerswerk 2.0Samen met het Instituut voor Publieke Waarden, Multitude en HackYourFuture lanceerde Novel op 1 juli de bètaversie van OpenEmbassy. Via dit online platform delen betrokken Nederlanders hun kennis over Nederland met statushouders zodat die makkelijker een plek vinden in onze samenleving. Wij ondersteunden initiatiefnemer Renée Frissen bij de ontwikkeling, merkstrategie en communicatie.


READ MORE


Campagne voor Prins Claus FondsVol enthousiasme gaat Novel aan de slag voor het Prins Claus Fonds (PCF). Het PCF steunt kunstenaars en culturele organisaties in landen waar mensenrechten onder druk staan. Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van het PCF ontwikkelen wij samen met het fonds een campagne over de positieve impact van kunst en cultuur. Novel draagt bij aan het campagneconcept, de strategie en de PR.


READ MORE


Recente projectenDe afgelopen tijd heeft Novel aan een aantal mooie projecten gewerkt. Voor Amsterdam &Co van Rabobank Amsterdam is de communicatie rondom het programma WorldTalks &Co verzorgd. Voor ontwerper Thijs Verhaar is een PR-campagne gevoerd. Novel verrichte onderzoek naar jonge kunstinitiatieven voor de Stichting Educatie en Cultuur. Voor het EU-project Citizen Artist Incubator werden deelnemers geworven en het Buro voor Opportuniteiten werd van nieuwe copy voorzien.


READ MORENOVITEITEN

Team. David Engel (26) en Mila Stolk (26) versterken het Novel-team. David studeerde Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is oprichter van het vluchtelingenproject AMS Helpt. Mila behaalde een master in Design Cultures aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte eerder bij communicatiebureaus Vandejong en Doornvogel.


Partners. Maurice Seleky organiseert op 30 september de zevende editie van literaire talkshow de Jonge Schrijversavond. Chris Julien is commissielid geworden bij het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie in Rotterdam. Maarten Bul is secretaris geworden van een nieuw broodfonds voor creatieve professionals, een co-initiatief van Novel.


Opening Gisèle Huis. Oud-burgemeester Job Cohen opende onlangs het Gisèle Huis in Castrum Peregrini, het pand waar Novel kantoor houdt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog boden Gisèle van Waterschoot van der Gracht en Wolfgang Frommel een aantal joodse jongeren hier een veilige onderduik. De onderduiketage kan nu op afspraak worden bezocht.Seminar: Diversiteit in de cultuursectorOp maandag 12 september organiseert Novel i.s.m. Cultuurmarketing en ACMC een seminar over diversiteit in de cultuursector. Met bijdragen van o.m. Richtje Sybesma (directeur Binoq), Zafer Yurdakul (directeur Podium Mozaïek) en Nienke Bloemers (hoofd marketing Tropenmuseum).