Nieuwsbrief oktober

New York State of MindBegin september reisden Novel-partners Chris Julien en Maurice Seleky met meer dan zeventig culturele instellingen en start-ups mee met de Amsterdamse culturele handelsmissie naar New York. Hun programma zat vol met pitches, trainingen en gesprekken met Amerikaanse en Nederlandse instellingen. Over hun bevindingen werden ze geïnterviewd door Consultancy.nl en blogden ze voor Adformatie.Work in ProgressVoor het Stadsarchief Amsterdam, het geheugen van de stad met 50 kilometer aan archief en beeld, werken we momenteel aan een nieuwe strategische positionering. Daarnaast ontwikkelen we voor het Bedrijfs Cultureel Abonnement, het cultuurplatform voor werkend Nederland, een vernieuwde merkstrategie. En tot onze grote vreugde gaan we weer samenwerken met De Nationale Opera aan de tweede editie van het vooruitstrevende Opera Forward Festival.


READ MORECase: Het ConcertgebouwVoor Het Concertgebouw voerden wij de herpositionering van TRACKS, de concertreeks voor jongvolwassenen, uit. Met onze karakteristieke aanpak zorgen wij dat jonge cultuurliefhebbers in vervoering kunnen raken bij hun eerste klassieke concerten. Dit aan de hand van een strategie gefocust op herkenbaarheid, totaalbeleving, thematische verhaallijnen en profilering binnen nieuwe netwerken. Allemaal volgens de rijke geschiedenis van Het Concertgebouw.


READ MORECase: Dutch Directors GuildVoor de Dutch Directors Guild (DDG) hebben we een succesvolle PR-campagne gevoerd. De DDG organiseerde tijdens het Nederlands Film Festival een seminar over culturele diversiteit in de film- en televisiesector. Onze campagne resulteerde in publicaties door o.m. Mindshakes, Trouw, Het Parool, De Volkskrant en NOS op 3 en veel reuring op social media. Bovendien werd het seminar vol nationale en internationale sprekers drukbezocht door de film- en televisiewereld.


READ MORENOVELTIES

OpenEmbassy. Ons project i.s.m. Instituut voor Publieke Waarden & Multitude voor nieuwe statushouders heeft in Jordanië de Innovate for Refugees prijs van het prestigieuze Amerikaanse MIT gewonnen.


Seminar. In september organiseerde Novel samen met ACMC en Cultuurmarketing een seminar over culturele diversiteit in de cultuursector met presentaties van o.a. Binoq, De Correspondent en Het Tropenmuseum. Lees ons verslag.MEANWHILE @ NOVEL HQ

Mark de Boorder (24) is sinds kort stagiair bij Novel, als researcher en contentredacteur. Lees over zijn recente ontmoeting met kunstenaar en activist Ai Weiwei.


Maarten Bul is op 1 november gastspreker bij een bijeenkomst over diversiteit van de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur en Cultuur+Ondernemen.


Chris Julien publiceerde 'De Barbaren: cultuurparticipate 2.0' en andere nieuwe teksten van het collaboratieve onderzoeksproject 'Kunst op mars'.


Maurice Seleky presenteert op 14 oktober WorldTalks &Co in de Stadsschouwburg, deze keer over hoe vluchtelingen Amsterdam kunnen versterken.Nieuwe website

Hoera! Wij hebben onze website vernieuwd en het resultaat is nu live. De site is duidelijker en functioneler. Zo publiceren we eindelijk eigen artikelen. Verwacht analyses, onderzoek en gedeelde expertise van alle Novel-teamleden. Veel dank aan onze coder Jean Jacques Warmerdam en ontwerper Ruben Doornweerd!