Nieuwsbrief april

De Culturele Coalitie bij RTL Late NightVoor het campagneconcept, de online campagnestrategie en PR bij de landelijke ledenwervingscampagne van CJP ontwikkelde Novel De Culturele Coalitie. Rapper Typhoon werd verkozen tot culturele minister-president van deze alliantie van cultuurmakers en cultuurliefhebbers. De campagne leverde veel media-aandacht op voor CJP, onder meer van RTL Late Night, Het Parool, Trouw, De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Nu.nl.


READ MORE


Opnieuw een mooie campagne voor Opera Forward FestivalOpera Forward Festival 2017 was met zes indrukwekkende hoofdopera’s, zes studentenopera’s en een uitgebreid randprogramma een groot succes. Net als in 2016 voerde Novel met De Nationale Opera de campagne voor het festival om daarmee millennials te verleiden voor de wereld van moderne opera. Hierbij zette Novel strategisch in op influencermarketing, contentmarketing, outdoor advertising en PR gericht op millennialmedia.


READ MORE


Campagne eerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam gelanceerdNovel heeft de merkstrategie en campagne ontwikkeld voor de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het eerste grootschalige strijkkwartetfestival ter wereld. Dit nieuwe internationale festival vindt plaats van 27 januari t/m 3 februari 2018 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Voor de visuele identiteit is samengewerkt met Studio Farn uit Leipzig. Lees ook ons interview met Yasmin Hilberdink, artistiek directeur en oprichter van de biënnale.


READ MORE


Micro PR-campagne voor Club OostpoolDe Arnhemse Toneelgroep Oostpool kreeg een week de sleutel van de Stadschouwburg Amsterdam in handen. Een van de hoogtepunten van deze Oostpool Special was het minifestival Club Oostpool. Novel voerde een succesvolle micro PR-campagne, wat leidde tot media-aandacht van o.m. Het Parool, Vogue, i-D en ELLE.


READ MORE


ICK kiest voor NovelICK is het Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart. Het spraakmakende dansgezelschap produceert internationale dansvoorstellingen, werkt samen met kunstenaars en initieert research– en educatieve projecten. ICK heeft Novel geselecteerd voor het concept en de strategie van een nieuwe campagne voor het internationale dansfestival ICKFest in september.


READ MORE


Novel in gesprek met changemakersIn onze nieuwe rubriek Novel interviewt vragen we wekelijks inspirerende changemakers uit ons netwerk over hun doelen en drijfveren. Zo leren we over uiteenlopende onderwerpen als bankieren, opera en corruptiebestrijding. Lees bijvoorbeeld ons gesprek met trendwatcher Farid Tabarki over de vloeibare samenleving of het interview met sociaal ondernemer Renée Frissen die op een innovatieve manier statushouders helpt bij hun inburgering.


READ MORE


MEANWHILE @ NOVEL HQCollin Gorissen schreef voor onze researchafdeling een vijfdelige serie over Corporate Social Responsibility. In het laatste deel, 'De Tesla van de communicatiesector moet nog opstaan', neemt hij de reclame- en communicatiesector onder de loep.


Maarten Bul’s artikel 'Waarom de commercials tijdens Superbowl bol stonden van engagement' is door communicatievakblad Adformatie gepubliceerd.


Maurice Seleky was moderator van De Macht van de Millennial, het programma dat Novel met Pakhuis De Zwijger organiseerde om met millennials te praten over de verkiezingen. Kijk dit spannende programma hier terug.


Better Call Novel


Nieuwe doelgroepen, klanten of stakeholders bereiken? Novel ontwikkelt graag strategie en communicatie voor bedrijven, merken en organisaties die betekenisvolle impact willen maken. Get in touch voor een afspraak.