Novel presenteert Millennial Matters

Aanstaande vrijdag 27 januari is het startschot van de programmareeks Millennial Matters in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. Jonge changemakers en denkers gaan in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit moet zien. Novel-partner Maurice Seleky is gedurende de gehele reeks moderator. We blikken hieronder alvast kort vooruit op het programma van vrijdag.


Door Mark de Boorder


Tijdens de eerste editie 'Millennial Matters - Toekomst met Trump' staan de recente geo-politieke ontwikkelingen centraal. Hoe verhouden millennials zich hiertoe en wat betekent dit voor hun toekomst? Komen zij en masse in beweging, of sterker nog: in verzet? De impact van de verkiezing van Trump voedt de gevoelde onzekerheid onder deze generatie. De jeugd is dan ook progressiever dan ooit, maar politieke verandering weten zij (nog) niet te realiseren. Een interactieve bijeenkomst van en voor millennials waarbij ervaringen worden gedeeld en toekomstvisies worden geschetst op het gebied van o.m. klimaat, politiek en economie. Niet om over te dromen, maar om naar te handelen.


Het programma vangt aan met Key-Note speaker Yama Akbari van HOPE XXL die uitlegt hoe hij de toekomst ziet. Hij vertelt waarom het belangrijk is om ons (nu) als millennials te organiseren en na te denken over de toekomst. Vervolgens starten tafelgesprekken waarbij rondom tien tafels circa tien mensen aanschuiven bij een changemaker of inspirator, om na te denken over de manier waarop we de samenleving in de toekomst vorm willen geven.


We gaan in gesprek met o.m. Yama Akbari (Co-founder Hope XXL), Ralien Bekkers (Duurzame duizendpoot), Martijn Visser (VN Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling), Luuk de Waal Malefijt (Oprichter Stichting Ons Geld), Walter Dresscher (De Natuurlijke Stad), Michiel Tolman (Initiatiefnemer en Directeur De Bildung Academie), Serf Doesborgh (Coördinator Zeitgeist beweging Limburg), Toon Maassen (Co-founder Café de Ceuvel), Jurjen van den Bergh (Coördinator TTIP-Campagne, Politiek commentator), Lucas Van Der Zee (De Beweging Amsterdam), Gideon Sinke (Oprichter De Beweging Nederland). Zie de pagina van 'Millennial Matters - De Toekomst met Trump' voor het volledige programma en meer informatie.


Tijdens het tweede programma Agents of Change gaan we op donderdag 9 februari in gesprek met Europese jongerenorganisaties over het initiëren van een sociale beweging.


Novel is mede-organisator van het derde programma: ‘De Macht van de Millennial’ op dinsdag 21 februari. We praten met jonge journalisten, politici, opiniemakers over hoe millennials anno 2017 hun macht kunnen doen gelden. Kom langs!


Meer weten over dit onderwerp? Lees ons onderzoeksrapport over de huidige positie van millennials: 'The Paradoxicality of the Millennial Mentality‘.


Meer weten over dit onderwerp? Contacteer dan Maurice Seleky: maurice@novelworks.nl