Opera Forward Festival '17: 3 magische must-sees

De kaartverkoop voor Opera Forward Festival (OFF) gaat op maandag 23 januari 2017 van start. Het festival draait om het gezamenlijk ontdekken van de toekomst van opera met een nieuwe generatie liefhebbers. Naast dat wij als Novel de strategie en communicatie verzorgen, zijn we natuurlijk ontzettend blij dat we naar al deze prachtige opera’s mogen komen kijken. Om je op weg te helpen, hebben we de drie must-sees van Opera Forward Festival op rij gezet.The New Prince

The New Prince is gebaseerd op het standaardwerk over macht: De Heerser (Il Principe) van Niccolò Machiavelli en gaat bij OFF in wereldpremière. In dit stuk wordt Machiavelli wakker in 2032 in New York en begint met het schrijven van een nieuwe versie van zijn meestwerk.


The New Prince is de tweede opera van de jonge Amerikaans-Arabische componist Mohammed Fairouz. Fairouz werkt samen met librettist David Ignatius, journalist bij The Washington Post. Een van de grootste nieuwe namen in de opera, Lotte de Beer, verzorgt de regie.

Waarom je dit moet zien:

Omdat het thema ‘macht en onmacht’ in dit werk centraal staat en omdat de pas 31-jarige componist Fairouz nu al een van de belangrijkste componisten van zijn generatie is.Fortress Europe

Fortress Europe is een nieuwe opera over een van de belangrijkste hedendaagse wereldproblemen: de vluchtelingencrisis. Het is onderdeel van de serie Sign of the Times, een serie opera’s die inhaken op grootste vraagstukken van onze tijd.


Calliope Tsoupaki, componist van het stuk, heeft haar opleiding in zowel Griekenland als in Nederland genoten – en dat hoor je terug in de muziek. Daarbij wordt de regie verzorgd door Floris Visser, een van belangrijkste nieuwe operaregisseurs.

Waarom je dit moet zien:

Omdat het stuk de grootste problemen van Europa vluchtelingen, angst, haat en populisme perfect samenbrengt op een achtergrond van prachtige Griekse en Arabische muziek. Ook laat het stuk zien hoe relevant en actueel opera kan zijn.


De studentenopera’s

Het Opera Forward Festival draait vanzelfsprekend om de toekomst van opera. Daarom maken ook dit jaar 450 studenten van alle Nederlandse conservatoria, de Theaterschool, de Filmacademie, de Rietveld Academie en de UvA samen hun droomopera.

Waarom je dit moet zien:

Grote kans dat je hier werk ziet van de nieuwe Lotte de Beer of Floris Visser. Laat je verrassen door hun nieuwe ideeën en vindingrijkheid. En omdat alle opera’s kort zijn, kun je er meerdere zien en zo een compleet beeld van de toekomst van opera krijgen.


Voor kaarten en de volledige programmering: Opera Forward Festival


Een keer praten over hoe we jou kunnen helpen? Contacteer dan Maurice Seleky: maurice@novelworks.nl