Uniek in Amsterdam: Oostpools minifestival

Op maandag 3 april is Club Oostpool voor één keer in Amsterdam als onderdeel van de Oostpool Special. Toneelgroep Oostpool krijgt voor negen dagen de sleutel in handen van de Stadsschouwburg en daarbij hoort ook een feestje. Club Oostpool belooft een energiek en duister minifestival te worden, één avond vol kunsten en ontmoetingen op het toneel van de Stadsschouwburg. Novel is betrokken bij de communicatie voor deze kunstzinnige dansavond.


Eén van de grootste en meest vooraanstaande gezelschappen van Nederland komt naar Amsterdam. Eind maart en begin april presenteert de Stadsschouwburg Amsterdam de Oostpool Special: negen dagen theater door Toneelgroep Oostpool uit Arnhem. Onder leiding van Marcus Azzini speelt Oostpool een klassiek en nieuw repertoire in eigenzinnige ensceneringen. Tijdens de Oostpool Special laat SSBA de verschillende gezichten van het gezelschap zien, waaronder een exclusieve herneming van Angels in America, de toneelklassieker Een Meeuw, een drieluik-marathon én Gouden Krekelwinnaar Bromance. Daarnaast zijn er interessante gesprekken rondom boeiende thema’s, geeft Marcus Azzini een masterclass en wordt dit alles afgesloten met Club Oostpool.Een avond vol menselijk contact


Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn? Ook tijdens het feestelijke Club Oostpool staat menselijk contact centraal: artiesten en publiek bevinden zich op hetzelfde podium. Zo ontstaan er 1-op-1 ontmoetingen en brengen de artiesten het publiek in vervoering. Tot slot wordt het podium omgetoverd in een grote danszaal en laat de DJ iedereen dansen alsof er niemand kijkt. En dat op een maandagavond!


Energiek en duister programma


Op het podium van de Stadsschouwburg verzamelen zich bevriende artiesten uit de dans, de muziek, het theater en de modewereld. Met muziek van La Garçon, Charlie en Mingus Dagelet, tekst van Jeroen de Man, de dansvoorstelling Phoenix door Milou van Duijnhoven, zang van Stefanie Janssen & Peter Johan Nijland, de voorstelling Ginsberg door Jos Nargy, make-up tutorial door modelabel Maison de Faux, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, een performance van La Isla Bonita, Rick Paul van Mulligen en Jan Groenteman, theater in darkrooms van JoshaStradowski en Abe Dijkman en een spectaculair einde met DJ Valentijn de Hingh.


Club Oostpool:


Maandag 3 april 2017
De Grote Zaal, Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26 te Amsterdam


20:30 Inloop en spelen la Garçon
20:00 Start programma
23:30 DJ
00:30 Sluit


Tickets zijn verkrijgbaar voor € 15,- of € 12,50 met CJP-korting via de ticketshop.