Nieuwjaarsbijeenkomst Cultuurmarketing

26

Onze partner Cultuurmarketing organiseert op donderdag 12 januari 2016 een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in de Hogeschool van Amsterdam over de laatste stand van het vakgebied. Tijdens het programma wordt uitgebreid gereflecteerd op de overeenkomsten en verschillen met marketing in de commerciële sector.

Experts en betrokkenen geven antwoord op de vragen die hierbij komen kijken. Wat verbindt en onderscheidt cultuurmarketeers met marketeers in de commerciële sector? Hoe ver mag de cultuurmarketeer gaan om de consument te overtuigen en ligt dat anders dan voor de commerciële sector? Kan de cultuursector zijn kennis en creativiteit beter inzetten om als voorbeeld voor de commerciële sector te fungeren? En wat kan de commerciële sector leren van de cultuursector?

Om antwoord te geven op deze vragen zijn er diverse sprekers uitgenodigd. Ruurd Mulder deelt als auteur van het boek ‘Lof der commercie’ en ‘De kunst van cultuurmarketing’ zijn bespiegelingen op de status quo en ethiek van het (cultuur)marketingvak. Daarna volgt een panelgesprek o.l.v. Novel-partner Maurice Seleky met experts die zowel binnen als buiten de cultuursector hebben gewerkt en die hun visie op dit onderwerp vanuit de praktijk delen.

De deelnemers aan het panel zijn Sandra Broeren (Hoofd Marketing & Communicatie bij Boijmans van Beuningen), Maarten Paul Eurelings (managing partner bij de Barn), Lotte van Santen ( Hoofd Marketing, Communicatie & Sales bij Theaters Diligentia & PePijn), Jeroen Oosterbaan (Online Marketing Manager bij Simyo) en Ruurd Mulder.

Ga naar de website van Cultuurmarketing voor kaarten en meer informatie.

Eerder organiseerden wij samen met Cultuurmarketing een seminar over diversiteit in de culturele sector in de Stadsschouwburg Amsterdam. Lees hier de 6 essentiële lessen over diversiteit die wij leerden.


Novel-Partners

Novel wordt millennialbureau

Novel herpositioneert zich als millennialbureau. Deze creative consultancy maakte de afgelopen…

2C

Nieuwsbrief april

De Culturele Coalitie bij RTL Late Night Voor het campagneconcept, de online campagnestrategie…

2E

Campagne voor dansgezelschap ICK

Het spraakmakende Nederlandse dansgezelschap ICK  heeft Novel geselecteerd als campagnebureau…

6C

Uniek in Amsterdam: Oostpools minifestival

Op maandag 3 april is Club Oostpool voor één keer in Amsterdam als onderdeel van de Oostpool…