Nieuwsbrief april

Schermafbeelding-2017-04-11-Om-15.35.01

De Culturele Coalitie bij RTL Late Night

Voor het campagneconcept, de online campagnestrategie en PR bij de landelijke ledenwervingscampagne van CJP ontwikkelde Novel *De Culturele Coalitie*. Rapper Typhoon werd verkozen tot culturele minister-president van deze alliantie van cultuurmakers en cultuurliefhebbers. De campagne leverde veel media-aandacht op voor CJP, onder meer van RTL Late Night, Het Parool, Trouw, De Telegraaf, Algemeen Dagblad, en Nu.nl. 

READ MORE

Off17

Opnieuw een mooie campagne voor Opera Forward Festival

Opera Forward Festival 2017 was met zes indrukwekkende hoofdopera’s, zes studentenopera’s en een uitgebreid randprogramma een groot succes. Net als in 2016 voerde Novel met De Nationale Opera de campagne voor het festival om daarmee millennials te verleiden voor de wereld van moderne opera. Hierbij zette Novel strategisch in op influencermarketing, contentmarketing, outdoor advertising en PR gericht op millennialmedia.

READ MORE

2D

Campagne eerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam gelanceerd.

Novel heeft de merkstrategie en campagne ontwikkeld voor de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het eerste grootschalige strijkkwartetfestival ter wereld. Dit nieuwe internationale festival vindt plaats van 27 januari t/m 3 februari 2018 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Voor de visuele identiteit is samengewerkt met Studio Farn uit Leipzig. Lees ook ons interview met Yasmin Hilberdink, artistiek directeur en oprichter van de biënnale.

READ MORE

2C

Micro PR-campagne voor Club Oostpool

De Arnhemse Toneelgroep Oostpool kreeg een week de sleutel van de Stadschouwburg Amsterdam in handen. Een van de hoogtepunten van deze Oostpool Special was het minifestival Club Oostpool. Novel voerde een succesvolle micro PR-campagne, wat leidde tot media-aandacht van o.m. Het Parool, Vogue, i-D en ELLE.

READ MORE

2E

ICK kiest voor Novel

ICK is het Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart. Het spraakmakende dansgezelschap produceert internationale dansvoorstellingen, werkt samen met kunstenaars en initieert research– en educatieve projecten. ICK heeft Novel geselecteerd voor het concept en de strategie van een nieuwe campagne voor het internationale dansfestival ICKFest in september.

READ MORE

2F

Novel in gesprek met changemakers

In onze nieuwe rubriek Novel interviewt vragen we wekelijks inspirerende changemakers uit ons netwerk over hun doelen en drijfveren. Zo leren we over uiteenlopende onderwerpen als bankieren, opera en corruptiebestrijding. Lees bijvoorbeeld ons gesprek met trendwatcher Farid Tabarki over de vloeibare samenleving of het interview met sociaal ondernemer Renée Frissen die op een innovatieve manier statushouders helpt bij hun inburgering.

READ MORE

MEANWHILE @ NOVEL HQ

Collin Gorissen schreef voor onze researchafdeling een vijfdelige serie over Corporate Social Responsibility. In het laatste deel, 'De Tesla van de communicatiesector moet nog opstaan', neemt hij de reclame- en communicatiesector onder de loep.

Maarten Bul’s artikel 'Waarom de commercials tijdens Superbowl bol stonden van engagement' is door communicatievakblad Adformatie gepubliceerd.

Maurice Seleky was moderator van De Macht van de Millennial, het programma dat Novel met Pakhuis De Zwijger organiseerde om met millennials te praten over de verkiezingen. Kijk dit spannende programma hier terug.

Beeld: Desiré van den Berg (OFF); Studio Farn (SQBA); Anne Harbers (Club Oostpool).


Schermafbeelding-2017-10-02-Om-17.39.31

Nieuwsbrief September

Hoe een Amsterdamse ondernemer zich inzet voor een duurzamere modewereld Novel publiceert…

Millenial-Matters

Eenzaamheid thema van Millennial Matters #5

Nieuwsgierig naar de eerdere edities van Millennial Matters? Lees Novels lessen van De macht van…

Ick

Novel viert: campagnes met SQBA, ICKFEST & De Nieuwe Kerk

Screen-Shot-2017-09-14-At-14.34.20

Novel ontwikkelt videoserie voor De Nieuwe Kerk