Nieuwsbrief december

34B

Alles is politiek

Voor het DeLaMar Theater voerde Novel een vernieuwende influencercampagne rondom de voorstelling Palm Springs. Wij verzorgden een speciale politieke editie en een voorprogramma onder leiding van Martijn de Greve (Politieke Junkies), met Ronald Plasterk (minister van Binnenlandse Zaken), Charles Groenhuijsen (Amerika-deskundige) en Max van Weezel (politiek journalist). Onze campagne leidde tot de aanwezigheid van ruim 150 vooraanstaande politici en journalisten.

READ MORE

34D

Van diversiteit naar inclusiviteit

Voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst deden wij een grootschalig onderzoek naar diversiteit in de cultuursector. Wij spraken met zo’n 30 organisaties en personen, waaronder het Stedelijk Museum, Muziekgebouw aan 't IJ en Imagine IC. Belangrijk inzicht: een duurzame organisatie begint bij inclusiviteit. Maarten Bul laat zien hoe een diverse Raad van Toezicht het verschil kan maken en Maurice Seleky geeft 10 adviezen om dit in praktijk te brengen.

READ MORE

34A

Better Business, Better Society

Novel werkt graag aan maatschappelijke vraagstukken voor organisaties in transitie. Lees onze visie op de impact van corporate social responsibility en de invloed hiervan op return on investment. Vanuit ons begrip van de veranderende wereld organiseerden wij met Rabobank Amsterdam en de Stadsschouwburg Amsterdam het programma WorldTalks &Co over de impact van Donald Trump als president. Lees ons trend report over Trump.

READ MORE

34C

Bittersweet

Founding partner Chris Julien vertrekt per 1 januari bij Novel. Wij wensen hem veel succes toe met zijn nieuwe uitdaging bij RASILE-group. Chris is gevraagd binnen de groep een divisie op te zetten voor creatie en design, en heeft besloten om deze unieke uitdaging aan te grijpen. We zijn dankbaar voor alles wat Chris voor Novel heeft betekend en zijn ervan overtuigd dat hij dit avontuur als lead van CREW tot een groot succes gaat maken. 

NOVELTIES

Upgrade. Wij zijn trots te vermelden dat David Engel, BSc (27) en Mila Stolk, MA (27) officieel als junior associates zijn verbonden aan het Novel-team.

David was hiervoor initiatiefnemer van AMS Helpt, een organisatie die zich inzette voor oorlogsvluchtelingen op Lesbos. Bij Novel werkt hij aan projecten voor De Nationale Opera en Rabobank Amsterdam.

Mila werkte hiervoor bij marketingcommunicatiebureau Doornvogel en Vandejong Creative Agency. Bij Novel werkt ze aan projecten voor Stadsarchief Amsterdam en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

MEANWHILE @ NOVEL HQ

Mark de Boorder bezocht op woensdag 16 november Voices of Tolerance in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Lees onze reportage.

Maurice Seleky sprak op donderdag 17 november op de kennisdag van Rotterdam Festivals over publieksbereik. Lees onze 3 inzichten.

Maarten Bul was op woensdag 7 december gastspreker over diversiteit in toezicht tijdens de conferentie Cultuur in Beeld.

Collin Gorissen publiceerde ‘The paradoxicality of the millenial mentality’ en andere trend reports vanuit onze onderzoeksafdeling.

Beeld: Fiona Hall, Leaf Litter, 2002.


34E

Samenwerken?

Novel werkt graag samen met organisaties die waarde toevoegen aan de samenleving - organisaties die de toekomst vormgeven. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers met strategie en communicatie. Get in touch voor een afspraak.


Schermafbeelding-2017-10-02-Om-17.39.31

Nieuwsbrief September

Hoe een Amsterdamse ondernemer zich inzet voor een duurzamere modewereld Novel publiceert…

Millenial-Matters

Eenzaamheid thema van Millennial Matters #5

Nieuwsgierig naar de eerdere edities van Millennial Matters? Lees Novels lessen van De macht van…

Ick

Novel viert: campagnes met SQBA, ICKFEST & De Nieuwe Kerk

Screen-Shot-2017-09-14-At-14.34.20

Novel ontwikkelt videoserie voor De Nieuwe Kerk