Nieuwsbrief februari

18H

Nieuw initiatief voor CJP: De Culturele Coalitie

CJP koos Novel voor het campagneconcept, online campagne-strategie en PR bij hun nieuwe landelijke ledenwervingscampagne. We ontwikkelden daarvoor De Culturele Coalitie: een alliantie van culturele organisaties, cultuurmakers en cultuurliefhebbers die jongeren oproept hun horizon te verbreden in aanloop naar de verkiezingen. Tijdens de lancering van De Culturele Coalitie werd ook de eerste culturele minister-president van Nederland bekendgemaakt: rapper en changemaker Typhoon.

READ MORE

18E

Start campagne Opera Forward Festival 2017

Na het doorslaande succes van Opera Forward Festival (OFF) in 2016 is Novel opnieuw verantwoordelijk voor de campagne van het festival. Tijdens OFF stelt De Nationale Opera (DNO) de toekomst van opera centraal en biedt een podium aan nieuwe werken en makers, dit jaar rondom het thema macht/onmacht. De campagne start donderdag 23 februari met een feestelijke prelaunch in Sexyland, dé nieuwe hotspot van Amsterdam.

READ MORE

18B

Novel Corporate Research

Als basis voor onze strategie-ontwikkeling doet Novel onderzoek naar deep trends in maatschappij, cultuur en economie. Onze corporate researcher Collin Gorissen schrijft een serie over Corporate Social Responsibility (CSR). Hierin onderzoekt hij de meerwaarde van CSR. Daarnaast ook de knelpunten en reputatierisico’s. Lees ook ons onderzoek naar FinTechs en hun invloed op het bedrijfsleven.

READ MORE

18D

Nieuw merk voor CultuurWerkt!

In samenwerking met Vruchtvlees heeft Novel een nieuw merk ontwikkeld voor Stichting Bedrijfs Cultureel Abonnement (BCA). Voortaan heet het cultuurlidmaatschap voor werkend Nederland CultuurWerkt!. Dankzij het lidmaatschap van CultuurWerkt! genieten jaarlijks ruim 260.000 werkenden met exclusieve aanbiedingen van cultuuraanbod in heel Nederland. De nieuwe naam, copy, identiteit en website sluiten aan bij de door Novel ontwikkelde merk- en communicatiestrategie.

READ MORE

18G

Campagne voor 20-jarig bestaan Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds (PCF) selecteerde Novel als bureau voor een campagne ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan. Wij waren verantwoordelijk voor campagneconcept, strategie en PR. Hoogtepunten in de campagneperiode waren een succesvol influencertraject en een breed scala aan publicaties, waaronder een prachtig interview met ZKH Prins Constantijn in NRC Handelsblad.

READ MORE

18F

Novel en Pakhuis De Zwijger mobiliseren millennials

Novel organiseert met Pakhuis De Zwijger het programma De Macht van de Millenial op dinsdag 21 februari. Novel-partner Maurice Seleky spreekt met Tim Hofman (De Stembus 2017), Massih Hutak (rapper), Des Balentien (vlogger), Cemil Yilmaz (Jongerenkieswijzer), Casper Sikkema (VICE), de Jonge Klimaatbeweging, Hope XXL, De Culturele Coalitie en 400 millennials over de politieke invloed van millennialgeneratie. Dit programma is reeds uitverkocht, maar is via livestream te volgen.

READ MORE

MEANWHILE @ NOVEL HQ

Team. Josien Verwoerd, BA (25) versterkt het Novel-team op het gebied van corporate communicatie en contentredactie. Josien rondt momenteel haar onderzoeksmaster Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam af.

David Engel gaf op 9 februari een workshop tijdens Millennial Matters #2, een programma over het bouwen van een maatschappelijke beweging.

Maurice Seleky is moderator bij de programmareeks De grens over? van Cultuur+Ondernemen in opdracht van Fonds Podiumkunsten. Deze bijeenkomsten gaan over internationalisering van Nederlandse culturele organisaties.

Maarten Bul en Mark de Boorder schreven een artikel over de return on investment van Corporate Social Responsibility-activiteiten.

Better Call Novel

Nieuwe doelgroepen, klanten of stakeholders bereiken? Novel ontwikkelt graag strategie en communicatie voor bedrijven, merken en organisaties die betekenisvolle impact willen maken. Get in touch voor een afspraak.

Beeld: Lesley Moore voor OFF; 'Architecture of Density' door Michael Wolf; Frank van Beek voor PCF. 


Schermafbeelding-2017-10-02-Om-17.39.31

Nieuwsbrief September

Hoe een Amsterdamse ondernemer zich inzet voor een duurzamere modewereld Novel publiceert…

Millenial-Matters

Eenzaamheid thema van Millennial Matters #5

Nieuwsgierig naar de eerdere edities van Millennial Matters? Lees Novels lessen van De macht van…

Ick

Novel viert: campagnes met SQBA, ICKFEST & De Nieuwe Kerk

Screen-Shot-2017-09-14-At-14.34.20

Novel ontwikkelt videoserie voor De Nieuwe Kerk