WorldTalks &Co: ‘Vluchtelingen en Amsterdam’

Amsterdam &Co en de Stadsschouwburg Amsterdam organiseerden i.s.m. Novel de nieuwste editie van WorldTalks &Co op vrijdag 14 oktober. Dit maandelijkse evenement combineert een feestelijke borrel op vrijdagmiddag met een inspirerende talkshow, waarbij er gesproken wordt met experts en betrokken Amsterdammers. Afgelopen editie vond wederom plaats in de Stadschouwburg en handelde over het thema ‘Vluchtelingen en Amsterdam’.

Novel-partner Maurice Seleky was moderator en ging met een keur aan gasten het gesprek aan om te bekijken wat vluchtelingen voor Amsterdam kunnen betekenen, en andersom. Hij sprak hierover o.m. met Renée Frissen (actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden en initiatiefnemer van OpenEmbassy), Ivo van de Wijdeven (historicus, politiek analist en gastcorrespondent Grenzen van De Correspondent), Loes Laetimia (initiatiefnemer en ontwikkelaar (Gastvrij Oost) en Elisabeth Tuijthof (teammanager Entree Amsterdam, programma Statushouders – Werk, Participatie en Inkomen bij de Gemeente Amsterdam).

Met het publiek, een zaalpanel en Skype-gasten gingen zij een constructief debat aan waarbij de eeuwenlange migratiehistorie van en naar Amsterdam als kader gold. Na het officiële gedeelte werd er onder genot van een feestelijk drankje verder gepraat en met elkaar gezocht naar oplossingen en antwoorden. Blijf via de websites van Amsterdam &Co, Stadsschouwburg Amsterdam en Novel op de hoogte van de nieuwste edities.

Lees hoe Ai WeiWei de vluchtelingencrisis wil oplossen.

Foto's: Els Zweerink.

43A
43D
43B
43C

Ick

Novel viert: campagnes met SQBA, ICKFEST & De Nieuwe Kerk

Screen-Shot-2017-09-14-At-14.34.20

Novel ontwikkelt videoserie voor De Nieuwe Kerk

Greenweels-2017-2

Greenwheels kiest voor Novel

'De maatschappij is veranderd in een deeleconomie en veel mensen zijn op zoek naar duurzame…

Andrew-Bij-Rtl

Nieuwsbrief Augustus

Magazine over onze tijdsgeest Novel publiceert iedere week interviews en onderzoeksartikelen in…