WorldTalks &Co: ‘Vluchtelingen en Amsterdam’

Amsterdam &Co en de Stadsschouwburg Amsterdam organiseerden i.s.m. Novel de nieuwste editie van WorldTalks &Co op vrijdag 14 oktober. Dit maandelijkse evenement combineert een feestelijke borrel op vrijdagmiddag met een inspirerende talkshow, waarbij er gesproken wordt met experts en betrokken Amsterdammers. Afgelopen editie vond wederom plaats in de Stadschouwburg en handelde over het thema ‘Vluchtelingen en Amsterdam’.

Novel-partner Maurice Seleky was moderator en ging met een keur aan gasten het gesprek aan om te bekijken wat vluchtelingen voor Amsterdam kunnen betekenen, en andersom. Hij sprak hierover o.m. met Renée Frissen (actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden en initiatiefnemer van OpenEmbassy), Ivo van de Wijdeven (historicus, politiek analist en gastcorrespondent Grenzen van De Correspondent), Loes Laetimia (initiatiefnemer en ontwikkelaar (Gastvrij Oost) en Elisabeth Tuijthof (teammanager Entree Amsterdam, programma Statushouders – Werk, Participatie en Inkomen bij de Gemeente Amsterdam).

Met het publiek, een zaalpanel en Skype-gasten gingen zij een constructief debat aan waarbij de eeuwenlange migratiehistorie van en naar Amsterdam als kader gold. Na het officiële gedeelte werd er onder genot van een feestelijk drankje verder gepraat en met elkaar gezocht naar oplossingen en antwoorden. Blijf via de websites van Amsterdam &Co, Stadsschouwburg Amsterdam en Novel op de hoogte van de nieuwste edities.

Lees hoe Ai WeiWei de vluchtelingencrisis wil oplossen.

43A
43D
43B
43C

Novel-Partners

Novel wordt millennialbureau

Novel herpositioneert zich als millennialbureau. Deze creative consultancy maakte de afgelopen…

2C

Nieuwsbrief april

De Culturele Coalitie bij RTL Late Night Voor het campagneconcept, de online campagnestrategie…

2E

Campagne voor dansgezelschap ICK

Het spraakmakende Nederlandse dansgezelschap ICK  heeft Novel geselecteerd als campagnebureau…

6C

Uniek in Amsterdam: Oostpools minifestival

Op maandag 3 april is Club Oostpool voor één keer in Amsterdam als onderdeel van de Oostpool…